Στις 10 Ιουλίου 2025, το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης φιλοξένησε ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στον χώρο της επιστήμης τροφίμων: το IFST Oxford Food Summit 2025.
Με θέμα «Σχεδιάζοντας Προσαρμοστικά Συστήματα Τροφίμων για Βιώσιμη Διατροφή», το συμπόσιο συγκέντρωσε κορυφαίους ακαδημαϊκούς, ηγέτες της βιομηχανίας και υπεύθυνους χάραξης πολιτικής.
Κύρια σημεία της συζήτησης:
Συζητήθηκαν καινοτόμες στρατηγικές για τη βιωσιμότητα των τροφίμων και τη διατροφική ασφάλεια.
Το συνέδριο διοργανώθηκε από το Institute of Food Science and Technology (IFST) σε συνεργασία με το Environmental Change Institute (ECI).
Παρουσιάστηκε το νέο επιστημονικό περιοδικό Translational Food Science (TFS).
Γιορτάστηκε ο 60ός τόμος του International Journal of Food Science & Technology (IJFST).
Στο συμπόσιο αυτό συμμετείχε ο Καθηγητής και Διευθυντής του εργαστηρίου Χαράλαμπος Προεστός.